Isus este salvatorul!

Totul despre adevrăul Lui Dumnezeu "www.Iisusestesalvatorul.wordpress.com"

Ce spune apostolul Pavel despre rugaciunea în limbi straine? (interviu)

Posted by iisusestesalvatorul pe august 21, 2011

Rugaciunea în limbi straine (îngereşti) este un fenomen care caracterizează pe deplin două culturi creştine protestante: Carismaţii şi Penticostalii. Pe lînga rugaciunea simpla pe care o atestă adepţii acestor religii, se mai resprectă şi o rugăciune aparte, cea a limbilor necunoscute.

Prin această rugaciune ei vorbesc direct cu Dumnezeu, fără ca măcar să inţeleagă cuvintele pe care le rostesc ei însaş. Este oare asta rătăcire? Care este adevarul despre rugaciunea in limbi?.:
Ca sa ne apropiem cit mai aproape de acest raspuns, doresc să lăsăm la o parte toate opiniile teologilor moderni. Şi săi acordăm întrebari unuia iniţiatorii creştinizmului, chiar însuş apostolului Pavel:
-Ce opinie aveţi dumneavoastră d-ul Pavel despre Rugaciunea in limbi?
-„Multumesc Lui Dumnezeu că eu vorbesc în alte limbi mai mult decît voi toţi!” (1 corinteni cap14 vers 18)
-Da? oaou! asa un răspuns brusc. Dar ce înseamnă o rugaciune in altă limbă după opinia dumneavoastră d-ul Pavel? oricum este neobişnuită, neînţeleasă şi chiar pare a fi o bolmoroşeală a unui om nebun.
-„În adevăr, cine vorbeşte in altă limbă, nu vorbeşte oamenilor, ci Lui Dumnezeu; căci nimeni nu-l înţelege, şi, cu duhul, el spune taine.” (1 corinteni cap14 vers 2).
– Atunci dar cred că ar fi bine ca toţi credincioşii să se roage în limbi străine şi atît.
-„Sînt felurite daruri, dar este acelaş Duh” (1 corinteni cap12 vers 4) „Şi fiecăruia i se dă aratarea Duhului spre folosul altuia” (1 corinteni cap12 vers 7) „puterea să facă minuni, altuia prorocia, altuia felurite limbi, altuia talmîcirea lmbilor” (1 corinteni cap12 vers 10) „Toţi au darul tămăduirilor? toţi vorbesc în alte limbi?” (1 corinteni cap12 vers 30).
– Păi măcar în biserică,aproape ca toţi ne rugăm în limbi. Şi ce nu toţi pot vorbi în limbi cu Domnul prin rugaciune? ce înseamnă ” toţi vorbesc în alte limbi?”
-„Dar în biserică, voiesc mai bine să spun cinci cuvinte înţelese, ca să învaţ pe alţii, decît să spun zece mii de cuvinte în altă limbă” (1 corinteni cap14 vers 19). „Deci, dacă s-ar aduna toată Biserica la un loc, şi toţi ar vorbi în alte limbi, şi ar intra cei fară de daruri, sau necredincioşii, nar zice ei că sunteţi nebuni?”(1 corinteni cap14 vers 23). „Prin urmare limbile sunt un semn nu pentru cei credincioşi ci pentru cei necredincioşi”(1 corinteni cap14 vers 22). ” In adevăr fraţilor, de ce folos vaş fi eu, dacă aş veni la voi vorbind în alte limbi, şi dacă cuvîntul meu nu var aduce nici descoperire, nici cunoştinţă, nici prorocie, nici învăţătură?”(1 corinteni cap14 vers 6).
– Da, dar ce spuneţi dv că atunci cind te rogi nu ştii ce te rogi (în ruga în limbi), mintea se duce cine stie unde! Dar cind te rogi cu cuvintele tale mintea e la loc, nu zburdă!
-„Dacă ma rog în altă limbă, duhul meu se roagă, dar mintea mea este fără rod. Ce este de făcut atunci? Mă voi ruga şi cu duhul, dar mă voi ruga şi cu mintea, voi cînta cu Duhul dar voi cînta şi cu mintea.”(1 corinteni cap14 vers14,15).
-Multumesc pentru răspuns. Dar văd că vă grăbiţi şi vreti să plecaţi… răspundeţimi vă rog la ultima intrebare: Rugaciunea în limbi este cea mai scumpă calitate, care o vedeţi dumneavoastră ca fiind primită de la Dumnezeu?
-„Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, sînt o aramă sunătoare sau un chimval zîngănitor” (1 corinteni cap13 vers 1).
Interviu realizat de Dascal Marcel.
Articolul este în continuă editare.
Lăsati un commment aici pentru a afla totuşi care este opinia voastră despre rugaciunea în limbi. Binecuvîntări.

Reclame

2 răspunsuri to “Ce spune apostolul Pavel despre rugaciunea în limbi straine? (interviu)”

  1. Mihaela said

    Despre vorbitul in limbi..nu pot spune nimic inca.. Insa ,,interviul** Dumneavoastra este impresionat …Mii de multumiri!! Si Sanatate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: