Isus este salvatorul!

Totul despre adevrăul Lui Dumnezeu "www.Iisusestesalvatorul.wordpress.com"

Epistola lui Pavel către Evrei

Posted by iisusestesalvatorul pe august 10, 2009

isus20je20uskrsnuouv7[1]       Epistola lui Pavel către Evrei .   

                  (comentariu)

 

Pavel, apostol al Lui Isus Hristos orînduit mai înainte de vremuri. Înfiat prin Mesia pentru credinta dreaptă ce o avea. Nu sa obosit să facă şi o slujba  nouă, prin epistolele sale. Petrecînd un timp considerabil editind si pecetluind cu cerneala cuvinte de mare pret pe file de papirus si din piele de naimale. Scriindule, el, prin Duhul ştia ca aceste  mesaje vor deveni scrisori a timpului, necesare  tuturor.

Una dintre aceste scrisori este „ Epistola lui Pavel catre Evrei”. In acest mesaj Pavel îţi lasă toata ştiinţa, dragostea şi speranta ce a primito el de la Dumnezeu. Din practica lui caută  să explice cum trebuie sa fie un om al Lui Hristos fiul luminii. Desparte omul pamintesc de cel ceresc şi spune clar care trebuie să fie diferenta dintre ei. La tot ce este pamintesc el zice „inamic (duşman de luptă) iar tot ce este ceresc zice  „un frate pe o cîmpie de luptă”. El spune clar cui îi slujeşte şi cine îi este stapîn (aceasta poate să ne explice versetul 3 şi 4 din capitolul 1 al acestei scrisori). Accentueaza Dumnezeirea  Stăpînului său zicind că Acesta nu este înger( versetul 5,6 13 capitolul 1) ci E Fiul Regelui E insuşi  Prinţul! ( citeşte vers. 8,9 şi13  capitolul 1). Apostolul ne dezorbeşte ochii şi ne sfătuie să nu ne încredem în lucrurile fireşti (pămînteşti) căci ele sunt trecătoare, ci este mai bine Să-L iubim pe Dumnezeu căci numai El şi Fiul Său sunt vecinici (vers10,11 capitolul 1). Cuvîntul Lui Dumnezeu  trebuie să fie studiat şi săşi găsească un loc în gîndurile noastre şi chiar deloc nu trebuie să ne abatem de la El căci vom primi o răsplată dură (vers 1,2 capitolul 2). Neprihănirea şi mintuirea pe care o primim are un preţ aşa de mare că nici nu merită a fi pierdută(vers.3  cap.2). Încit şi Dumnezeu le preţuieşte şi le le susţine, întărind mărturisirile oamenilor cu semne puteri si felurite minuni ( vers.4 cap.2). Pavel ne explica cît de grea si dură a fost detronarea Prinţului, făcinduse mai prejos decît îngerii un slujitor al oamenilor ca săi salveze(vers.9-16 cap 2). Şit toate acestea sunt în numele dragostei în Numele Tatălui. Datorită experienţei pe care o avut-o Isus (prinţul)  in biserica sa construită din carne şi oase suntem iertaţi de orice ispita (vers 18 cap 2) ……Amin.

Reclame

Un răspuns to “Epistola lui Pavel către Evrei”

  1. Pace, bravo super! Doar ca dedică mai mult timp pentru asta. Nu o faci doar pentru tine, ci pentru Domnul şi trebuie să o faci la cel mai înalt nivel. Corectează greşelile si explică mai detaliat tot ce ţii minte. Unde ai uitat ia cartea şi aduţi aminte. ŞI fă asta la cel mai înalt nivel. Bravo şi pentru aceasta, tine-o tot aşa îbn continuare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: